Skip to main content

Mooie afspraken PTOW bij VMSW

Hieronder zijn de punten waarover een mooi akkoord werd bekomen rond PTOW. De ingang/start van PTOW werd samen met de vakorganisaties vastgelegd in de maand september/oktober. 

 

  1. De directie blijft op het standpunt dat de prikklok beter verdwijnt, maar uiteraard mogen collega’s nog prikken om een houvast voor zichzelf te hebben, om uit te maken of ze voldoende hebben gewerkt. (registeren via pc)
  2. De personeelsleden die op een dag meer kunnen werken en dit kunnen compenseren op een andere dag kunnen dit in overleg met de leidinggevende. Dit met een maximum van 10 dagen per jaar. Dit zal in het najaar van 2018 geëvalueerd worden dat dit gebeurt op gelijke voet voor iedereen.
  3. ALLE collega’s krijgen een smartphone ter waarde van 350 euro (80% wordt uitbetaald bij de aankoop van een smartphone met een max. van 350 euro) bijkomend een abonnement betaald door VMSW ter waarde van 25 euro met 250 belminuten, 3Giga en onbeperkt SMS. Wie onbeperkt wil bellen en 8Giga wil moet zelf 16 euro opleggen.
  4. Iedereen krijgt 20 euro voor zijn internetverbruik.
  5. Wie minder dan 1 dag per week thuiswerkt kan een klavier, muis en USB-hub ter beschikking krijgen (100 euro/drie jaar)
  6. Wie meer dan 1 dag in de week thuiswerk doet krijgt een scherm, klavier, USB-hub en of een ergonomische stoel ter waarde van 300 euro/drie jaar)
  7. Iedereen krijgt een rugzak ter beschikking.

 

Sylvia L’homme

Adjunct-secretaris Vlaamse Overheidsdiensten