Skip to main content

Hoe veilig is de stad - Brussel anders bekeken

Over de verhuis van een groot aantal personeelsleden naar de site van Tour & Taxis, het Herman Teirlinckgebouw is al veel inkt gevloeid in de pers. Echter kwamen we meermaals niet in het goede daglicht te staan omdat journalisten het belangrijker vonden om uit een interview van een uur het deeltje “onveiligheid van Brussel” in de schijnwerper te plaatsen maar niet het lange traject dat de personeelsleden dagdagelijks afleggen als pendelaars.

 Daarom organiseerde ACOD Overheidsdiensten samen met Linxplus een stadswandeling door Brussel. Zes zeer bekwame gidsen loodsten 6 groepen van elk twintig deelnemers door Brussel en Molenbeek. Daar waar alle deelnemers gewend zijn om van een Brussels station zo snel mogelijk zich naar het Fontainasgebouw waar de hoofdzetel van ACOD zich bevindt te begeven kregen ze een lading informatie over de geschiedenis van de stad, van elk gebouw, van elk monument.

Er waren enkel tevreden deelnemers die vanaf nu de trip van het station naar ons gebouw anders zullen ervaren en zich zeker met een gerust hart door Brussel te begeven.    

Jan Van Wesemael