Skip to main content

Bericht van Chris Moortgat - Jan Van Wesemael

Beste militant-vakbondsafgevaardigde, beste leden,

Tijdens deze vreselijke corona-crisis tonen de openbare diensten dat ze de spil zijn van onze samenleving. De openbare diensten zijn de kern van onze samenleving, zij garanderen de diensten aan de bevolking.
De openbare diensten en overheidsdiensten staan in de vuurlinie (viruslinie) voor de bevolking. Zij verlenen essentiële diensten aan ons allen: zorg, verzorging, politie, brandweer, cipiers, bussen, trams, metro, treinen, administratieve bijstand, bruggen, sluizen, boswachters, wegenwerken, jeugdbijstand, opleidingen, werkzoekendenbegeleiding, leerkrachten, kinderopvang, poetspersoneel, enz...


Op het personeel van de openbare diensten kan je altijd rekenen. Toch hebben de verschillende rechtse regeringen fors bespaard op de dienstverlening en het personeel. Deze viruscrisis toont aan dat investeren in de openbare diensten zeer belangrijk is voor ons allen.


Als ACOD (overheidsdiensten) verdedigen wij sinds 75 jaar de openbare diensten. Dit zullen we blijven doen, in het belang van het personeel en de bevolking, in het belang van ons allen.
Sterke openbare diensten zijn een must!
Dank en respect voor het overheidspersoneel!

Met vakbondsgroeten,
Chris Moortgat - Jan Van Wesemael
Algemeen secretarissen
ACOD-overheidsdiensten