Minister Geens heeft een maatregel in het leven geroepen die het mogelijk maakt om gedetineerden die maximum 10 jaar celstraf (!) uit te zitten hebben, in verlengd penitentiair verlof te plaatsen.

Het is niet zo gek dat deze maatregel genomen wordt vlak voor het ogenblik dat blijkt dat zijn deadline verstreken is om nationaal onder de 10.000 gedetineerden te geraken.

Met deze maatregel hoopt de minister om het aantal gedetineerden te drukken en in de cijfers onder de 10.000 gedetineerden te geraken, heel artificieel eigenlijk. In essentie worden nog steeds meer dan 10.000 gedetineerden beheerd en opgevolgd door personeel in onderbezette administratieve en psychosociale diensten. Ook van de personeelsleden in bewakende diensten, die ten gevolge het besparingsbeleid van deze regering noodgedwongen afgeslankt zijn, verwacht men dat zij hun werkdruk laten toenemen… Alles uit de kast om de minister zijn streefcijfer van minder dan 10.000 gedetineerden te doen behalen blijkbaar!

Lees verder

Al geruime tijd wordt het personeel van Financiën geconfronteerd met de gevolgen van de besparingen van de federale regering met een verslechtering van de werkomstandigheden voor gevolg.  Aangezien hun stem niet gehoord werd zijn er recent acties gevoerd in Brussel, Zaventem en Charleroi om de aandacht te trekken van de minister en de burgers op deze problemen.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.


website door GESELLE.be | inhoud copyright ACOD Overheidsdiensten